Om Aksept

Aksepthuset

Aksept er et psykososialt støttesenter for alle som er berørt av hiv. Huset har et miljøtilbud, en poliklinikk og et døgntilbud. I Aksepts miljø kan du møte mennesker i alle aldre og i ulike livssituasjoner. Det er et mangfold av livserfaring og kunnskap. Det alle har felles, er erfaring i å leve med hiv eller nær en som lever med hiv.

Aksepts medarbeidere

Alle som henvender seg til oss skal møte medarbeidere som har reflektert over egen livserfaring og har mot til å møte deg på en åpen og inkluderende måte. Vårt mål er å bidra til at den enkelte i størst mulig grad kan få realisert sine livsmuligheter. Medarbeiderne har mye kunnskap om de utfordringer en hivdiagnose kan medføre.

Miljøtilbud

Miljøtilbudet vil noen dager bare være åpent for hivpositive. Andre dager er også de som lever nær hivpositive velkomne. Folk møter hverandre i stuen til uformellt samvær, til lunsj eller til middag. Her er også temakvelder og kulturkvelder.

Poliklinikk

På Poliklinikken har vi samlet alle tilbud om samtaler, ulike terapiformer, veiledning og rådgivning.

Gjestehuset

Aksepts Gjestehus  har 9 enerom med eget bad. Hivpositive kan få opphold for rekreasjon, rehabilitering og for å få sosial kontakt med andre i samme situasjon. Under oppholdet kan poliklinikkens behandlingstilbud benyttes.

Taushetsplikt

Alle ansatte på Aksept har taushetsplikt. Vi kan også gjøre avtale med deg om å møtes på andre steder enn Aksept. Det er mulig å bruke en del av Aksepts tilbud og være anonym.

Det å få vite at du er hivsmittet

Det å få positivt svar på en hivtest er ikke enkelt for noen. Du blir kanskje sittende med tanker og følelser som det er vanskelige å finne ut av. Da er det viktig å ha minst en du kan snakke med. Vi har lang erfaring i å kunne være den samtalepartneren. Din familie og nære venner er også velkomne.

Du er ikke alene

Det finnes mennesker som er i samme situasjon. Når du ønsker det, kan du møte andre som lever med hiv i et åpent og inkluderende miljø. Dersom du ønsker å møte en som er i tilsvarende situasjon som deg selv, kan Aksept legge til rette for dette.

Det finnes et godt liv også med hiv

Vi erfarer at det er en ekstra belastning å leve med denne diagnosen uten å dele tanker med noen. Aksept tilbyr støtte, kunnskap og veiledning underveis. Du velger hva du vil snakke om og bruke tiden til.

 • Solidaritetssløyfe

  Aksept er et psykososialt støttesenter for alle som er berørt av hiv. Huset har et miljøtilbud, en poliklinikk og et døgntilbud.

 • Aksept tilbyr nå hurtigtest
  for hiv i våre lokaler

 • Aktivitetskalender

  tir 31 mai, 18:00

  Karaoke


  ons 1 jun, 18:00

  Hiv-aktuelt

  Korte innlegg om aktuelle saker for HIV positive.
  Innleggene vil gå ut når det er andre aktiviteter. Se egne oppslag på huset


  ons 8 jun, 18:00

  Hiv-aktuelt

  Korte innlegg om aktuelle saker for HIV positive.
  Innleggene vil gå ut når det er andre aktiviteter. Se egne oppslag på huset


  fre 10 jun, 10:00

  FRISØR

  Jon Kriger Frisør og stylist. Påmelding.


  ons 15 jun, 18:00

  Hiv-aktuelt

  Korte innlegg om aktuelle saker for HIV positive.
  Innleggene vil gå ut når det er andre aktiviteter. Se egne oppslag på huset


  tir 21 jun, 18:00

  HAGEKONSERT PÅ AKSEPT


  tor 30 jun, 16:00

  MSM-kveld

  Velkommen til MSM kveld på Aksept. Vi inviterer til en sosial kveld med servering av mat. For mer info kontakt Gro eller Bjørn på 23 12 18 20 eller på mail: gro.kjer.aunaas@bymisjon.no