100.000 kroner til viktig hiv-arbeid

1750 mennesker tok plass i Aksepts hage på Grünerløkka under årets Hagekonsert – Aksept i 30 år. Foto: Kirkens Bymisjon

1750 mennesker fant veien til en deilig grønn lunge på Grünerløkka da Aksept for 16.gang inviterte til den tradisjonsrike hagekonserten under Oslo Pride. Landets største solidaritetsmarkering for mennesker berørt av hiv og aids.

 

Stor giverglede
Gjennom donasjoner fra publikum og sponsorer og overskudd fra salg av mat og drikke ble det samlet inn omlag kr 100.000,- til Aksepts Solidaritetsfond. Midlene vil uavkortet gå til tiltak og prosjekter rundt om i verden, som jobber for å forebygge hiv og ivareta mennesker som lever med hiv/aids. Siden 2006 har det blitt samlet inn over 1,3 millioner kroner. Vi vet at små bidrag gjør en stor forskjell i land hvor tilgangen på ressurser inn i hiv-arbeidet er knapp.

Årets hagekonsert ble den siste
Stående applaus, tårevåte øyeblikk, appeller, allsang, latter, musikalske høydepunkt, et 30-årsjubileum og strålende solskinn. Årets konsert inneholdt alt. Årets konsert var også et verdig punktum. Den 16. hagekonserten ble den siste i rekken.

Fra idé til tradisjon. Svein Fuglestad har vært produsent for alle 16 hagekonsertene. Her hedres han med blomster av generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal og aksepts leder Ina Herrestad. Foto: Kirkens Bymisjon

For 15 år siden hadde kulturansvarlig ved Aksept Svein Fuglestad en idé om at hagen måtte åpnes slik at naboer og andre fikk anledningen til å bli kjent med hva Aksept var og vise at det vi jobbet med ikke var skummelt, samt at Aksept i større grad skulle være mer synlige under Skeive dager/pride. Som produsent for 16 hagekonserter har han stått ved roret og utviklet det hele til å bli landets største solidaritetsmarkeringer for mennesker berørt av hiv.

 

Ina Herrestad, virksomhetsleder ved Aksept sier det er ressurskrevende for oss som virksomhet å arrangere et så stort arrangement, og Aksept får ikke den samme økonomiske støtten som vi er avhengige av for å gjennomføre hagekonserten. Selv om vi nå har besluttet at årets hagekonsert ble den siste, vil Aksept fortsatt jobbe for å spre kunnskap om hiv og jobbe for å bryte ned stigmaet, og når vi nå avslutter noe, så gir det oss rom og mulighet til å tenke nytt og utvikle oss videre.

Gjennom 15 år og 16 konserter har 160 artister opptrådt for over 22.000 mennesker og det har blitt samlet inn over 1,3 millioner kroner til Aksepts Solidaritetsfond. Aksept ønsker å takke alle som har vært med å bidra disse årene.

Det er fortsatt mulig å donere til Aksepts Solidaritetsfond: Gavekonto:  7011 05 19298 (merk innbetalingen ”Solidaritetsfond”). Vipps: [ditt beløp] til 18041 – AKSEPT SENTER FOR ALLE BERØRT AV HIV

Fra v.: Ina Herrestad, leder Aksept, statsminister Erna Solberg, styreleder Kirkens Bymisjon Oslo, Anne Sigrid Hamran, generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal. Foto: Kirkens Bymisjon

 

Denne artikkelen er kategorisert under Ukategorisert. Bokmerk permanent lenke. Stengt for kommentarer og tilbakesporinger.
 • Aktivitetskalender

  • tir 12 des, 17:00

   Datahjelp

   Øyvind hjelper til med forskjellige Software-problemer data, nettbrett og mobil

  • ons 13 des, 17:00

   Pinnekjøttmiddag og 30 årsmarkering for hivpositive brukere

  • fre 22 des, 12:00

   Julelunsj