Lenker

NORSKE SIDER

HivNorge
HivNorge er en landsomfattende organisasjon som ivaretar hivpositives rettigheter og interesser i samfunnet, og som jobber med forebygging av hiv og aids. HivNorge tilbyr informasjon og veiledning om hiv og aids, veiledning om rettigheter, fadderordning for nydiagnostiserte, hivinformanter til utadrettet informasjonsarbeid, nettverk og tilbud for hivpositive og pårørende – og medlemsbladet Positiv, som kommer ut seks ganger i året.
HivNorway (HivNorge) is a national organisation that protects the rights and concerns of HIV positive people within the community as well as working to prevent the spread of HIV and AIDS. HivNorway offers information and guidance about HIV and AIDS, advice about HIV positive people’s rights. There is a “buddy” system for those newly diagnosed, HIV positive speakers who raise awareness of HIV/AIDS and a support network for HIV positive people and all those affected by HIV and AIDS. The informative, members’ magazine “Positiv” is issued bi-monthly.

Helseutvalget – Sammen for bedre homohelse
Helseutvalget arbeider med forebygging av hiv og seksuellt overførbare infeksjoner bland menn som har sex med menn, men også med hiv, rus og psykisk helse i et utvidget helseperspektiv for homofile, bifile og lesbiske.
Gay & Lesbian Health Norway’s work is all about eradicating the differences in ocurring health issues among gay, bi and lesbians.

Nye Pluss
Nye Pluss – hivpositives landsforening ble stiftet 1. desember 2012. Nye Pluss er en bruker- og interesseorganisasjon av og for alle grupper av mennesker med hivinfeksjon.  Her kan du lese mer om Nye Pluss.

www.hvaskjernaa.no
Denne nettsiden er utarbeidet av og for hivpositive homser, og skal være en hjelp til oss som lever med hiv eller nettopp har fått diagnosen. Vi håper at websiden også vil være interessant for deg som er hivnegativ og ønsker å skaffe deg mer informasjon om hvordan det er å leve med viruset. Vi vil gi et bilde av hva vi kan forvente oss, og skal ikke forsøke å late som det å leve med hiv alltid er like lett. Men, det er viktig for oss å formidle at vi kan lære oss å kontrollere og håndtere hiv, og ikke la viruset kontrollere oss.

minuttest.no
Minutt-testen er et tilbud i Bergen som tar sikte på å senke terskelen for å teste seg for HIV. Her utføres anonym hivtesting, og testen blir ikke journalført. I tillegg sørger kompetente medarbeidere for god informasjon, både i forkant av, og etter at testresultatet foreligger. Uansett positiv eller negativ HIV-test sørger vi for at den som testes blir godt ivaretatt.
Minute-testen offer a free, anonymous and quick HIV-test in Bergen. They offer guidance and support both before and after the test, and we will make sure that people get proper medical treatment as well as counselling.

Olafiaklinikken
Olafiaklinikken er et senter i Oslo for rådgivning, undersøkelse og gratis behandling av seksuelt overførbare infeksjoner og hiv. Her finnes også Informasjonstelefonen om aids 810 03200 (betjent mandag til og med torsdag kl. 17:00 – 20:00)
Olafiaklinikken in Oslo is a center for counselling and free-of-charge treatment of sexually transmitted infections (STI). The information phone about hiv/aids #810 032 00, is operated from here Monday-Thursday 5.00 p.m. – 8.00 p.m.

Hivupdated
Legemiddelkonsernet Gilead har lansert et nettsted om hiv med god informasjon om blant annet hiv og aldring, hiv i hverdagen, bedre pleie og helse og livstil. Nettsiden inneholder mange intervjuer og kortfilmer om hvordan det å leve med hiv har endret seg i løpet av 30 år.

Folkhelseinstituttet

Her presenteres fagkunnskap, informasjonsmateriell og statistikk om hiv og andre seksuelt overførbare infeksjoner, beregnet på helsepersonell og den generelle befolkning. Ny og oppdatert informasjon (2015) finner dere via denne lenken: http://www.fhi.no/artikler/?id=113092
The Norwegian Institute of Public Health’s main goal is to improve the public health by focusing on health promotion and preventive aspects.

Glaxo Smith Kline HIV/AIDS
Legemiddelfirmaet Glaxo Smith Kline har en bra side med svar på vanlige spørsmål om hiv/aids, slik virker hiv i cellen, historikk og mange linker. Her finnes også informasjon for deg som bruker eller som skal begynne å bruke legemidler mot hiv, skrevet av Farmasøyt Merete Klausen, Ullevål Apotek.
Site about hiv/aids. In Norwegian only.

LLH
Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring er en landsomfattende organisasjon som arbeider politisk og sosialt for at lesbiske, homofile og bifile skal kunne leve åpent uten frykt for å bli sosialt utstøtt, diskriminert eller trakassert.
LLH is an organisation for gay and lesbians in Norway. Only in Norwegian.

Klara klok
Spørresiden “Klara Klok” har ungdom og unge voksne i aldersgruppen 10 – 30+ som hovedmålgruppe. Hensikten med tjenesten er å gi god informasjon og veiledning om temaene helse, forhold og familie, rusmidler og seksualitet uavhengig av kjønn, alder, bosted, etnisk tilhørighet og funksjonsnivå.
Information site for young people in Norwegian.

Medisinernes seksualopplysning, Oslo
Medisinernes seksualopplysning (MSO) er en idealistisk organisasjon bestående av leger og legestudenter som siden 1974 har drevet seksual- og samlivsundervisning for ungdom i Oslo-området.
MSO har som målsetting å redusere antall uønskede graviditeter, hindre spredning av seksuelt overførbare sykdommer, samt gi ungdom et positivt syn på egen kropp og egen seksualitet.
Norwegian site.

Helsedirektoratet
Helsedirektoratet (Hdir) er et fagdirektorat og er en del av den sentrale sosial- og helseforvaltningen.

The Directorate for Health and Social Affairs is in charge of the State’s authorisation office and the Norwegian Knowledge Centre for Health Services. The Directorate for Health and Social Affairs bears responsibility for the directorate-related tasks delegated to the county governors. The Directorate also bears administrative responsibility for the patient ombudsmen.
Mainly in Norwegian.

 • Aktivitetskalender

  • tir 28 nov, 17:00

   Datahjelp

   Øyvind hjelper til med forskjellige Software-problemer data, nettbrett og mobil

  • ons 29 nov, 18:00

   Kreativt verksted

  • tor 30 nov, 16:00

   MSM-kveld

  • fre 1 des, 17:00

   VERDENS AIDSDAG

   Markering i Bymisjonsenteret, Herslebs gate 43

  • tir 5 des, 17:00

   Datahjelp

   Øyvind hjelper til med forskjellige Software-problemer data, nettbrett og mobil

  • tir 5 des, 18:00

   Kabaret med elever fra Romerike folkehøgskole

  • ons 6 des, 18:00

   Kreativt verksted

  • tor 7 des, 16:00

   Kvinnenettverk

  • tir 12 des, 17:00

   Datahjelp

   Øyvind hjelper til med forskjellige Software-problemer data, nettbrett og mobil

  • ons 13 des, 17:00

   Pinnekjøttmiddag og 30 årsmarkering for hivpositive brukere

  • fre 22 des, 12:00

   Julelunsj